Çağrı

Yargıç Sevgi Övüç´ün 17-25 Aralık süreci sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde  Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun kurulduğu ve 14 savcının büroda görevlendirildiği  haberinin hukukçuların üyesi olduğu “adalet.org” sitesinde yer alması üzerine  “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 savcı az değil mi?” şeklinde yaptığı yorum nedeniyle hakkında  “hakaret” suçundan açılan   ve büroda  görevli 4 savcının da şikayetisi olduğu davanın 28. 11.2014 tarihinde başlayan yargılamasına devam edilecektir.

Yargıç Sevgi Övüç´ün hukukçuların üyesi olduğu, hukuki yorumların yapıldığı bir sitede toplum vicdanını rahatsız eden bir soruşturmanın üzerinin örtülmesi endişesini taşıyan  yorumu sanık sandalyesinin adresi olmuştur. Gelinen süreç endişesinde  ne kadar   haklı  olduğunu da göstermiştir.

Şimdi sizlere YARSAV ve YARGIÇLAR SENDİKASI olarak DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN AVRUPA YARGIÇLAR  BİRLİĞİ(MEDEL) gözlemcisi DANA GİRBOVAN´IN da katılacağı duruşma için   yeniden çağrı yapıyoruz;

Can çekişen yargı bağımsızlığına, yargıç güvencesine can suyu vermeye davet ediyoruz.

Unutmayalım ki;

Yargıç ve savcılarının güvencesi olmadığı bir toplumda hukuk güvenliğinden, hukukun üstünlüğünden ve hukuk devletinden ve de demokrasiden  söz etme olanağı yoktur.

Adalet için, adil, cesur ve bilge yargıçların, hukukçuların nefes alabildiği, kendi adaletini aramadığı bir toplum için, çoğulculuk için, hoşgörü kültürünün yerleşmesi için, demokrasi   için 16.01.2015 TARİHİNDE İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİ 9. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE saat 10.30´da tarihe tanıklık yapmaya ve hukukumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yargıç Sevgi Övüç´ün arkasında olduğumuz gibi, güç ve iktidar savaşı mağduru yargıç, savcı ve avukatların dün olduğu gibi bugün ve yarın da arkalarında durmaya devam edeceğimizi bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz. Saygılarımızla. 14.01.2015

YARSAV YÖNETİM KURULU YARGIÇLAR SENDİKASI YÖNETİM KURULU